Blog

Destination Nord har gjort status for overnatningstallene Juni-August 2021

De nyeste overnatningstal for august 2021 er netop tikket ind fra Danmarks Statistik. Destination NORD har gjort status for de tre sommermåneder juni, juli og august. Og det er en blandet pose bolsjer, turisterhvervet kommer ud med på den anden side af sommersæsonen.

Mange har haft en god sæson under svære omstændigheder med restriktioner og stor tvivl om udviklingen af corona, langt inde i maj og juni. Men for de større byer i Nordjylland, hoteller og flere attraktioner og museer har det været en svær sæson.

Sagt meget kort, så har sommeren i Destination NORD 2021 – defineret som månederne juni, juli og august – fra et turismemæssigt synspunkt ligget under normalåret 2019 og en lille smule under 2020.

Sommeren har været god mange steder – det gode vejr og en fortsat lyst hos danskerne, til at opleve Danmark og vores del af Nordjylland, har givet langt flere danske gæster end før pandemien, specielt på campingpladser og i feriehusene, og vi har stort set lige så mange tyske overnatninger som i 2019. Men for de større byer, hoteller og mange af attraktionerne har det generelt set været en svær sæson, siger Tonny Skovsted Thorup, direktør i Destination NORD.

Nordmænd og svenskere udeblev

Også denne sommer var der markant flere danske gæster sammenlignet med tidligere ”normale” turismesomre, men det er ikke nok til at kompensere for de manglende udenlandske gæster – der har kun været 54 % af de udenlandske overnatninger, vi så i sommeren 2019. Mest markant er det for de norske og svenske gæster, hvor overnatningerne denne sommer i forhold til 2019 er faldet med hhv. 84 % og 76 %.

Det er især byerne, der har manglet gæster, det har betydet, at mange hotelværelser har stået tomme. I storbyerne har man været stærkt afhængig af kombinationen af konferencer og kongresser, samt den dertilhørende omsætning på hoteller og restauranter i hverdagene, suppleret af svenske og norske feriegæster, som i gennemsnit bruger 1800 kr. i døgnet på shopping, restauranter, hoteller m.m.:

Det er godt, at vi nu ser ind i en sæson med gode muligheder for at tilbageerobre noget af det tabte. Der er et rekordstort antal events på programmet fremover, konferencesæsonen er i fuld gang, og de første afholdte konferencer har givet fuldt belagte hoteller. På flere områder er der positive takter, så tingene er ved at komme på sporet igen. Generelt er der god grund til optimisme for årets sidste måneder, siger Tonny.

Vi har allerede igangsat en massiv markedsføringsindsats på at få nordmændene tilbage til destinationen fra efterårsferien og frem til julen, men vi er naturligvis også i fuld gang med at tænke ind i det nye år, hvor vi skal fastholde det høje antal tyskere og danskere, suppleret med at nordmænd og svenskere skal vindes tilbage. Vi er optimistiske i forhold til 2022, men der skal arbejdes meget hårdt –afslutter direktør Tonny S. Thorup

Kategorier